أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
السلام عليكم ورحمة الله المقادير 2 كوب دقيق نصف كوب زيت عدد 1 بيضة مياه للعجن الطريقة هتحطى البيضة ع الدقيق وبعدها المياه وتعجنى لغاية ماتبقى العجينة كورة مش طرية اوى وبردو مش ناشفة وبعد كده تحطة الزيت وتعجنيهم تانى وتدخلى العجينة التلاجة لمدة ساعة ده شكل العجينة بعد ساعة من مادخلتها التلاجة
تفرديها بالنشابة
وتحطى عليها دقيق
وتلفيها على شكل اسطوانة
وتدخليها التلاجة لمدة ساعة ونص او اقل مش هتفرق وتطلعيها تانى وتفرديها بالنشابة بس المرة دى هتدهنيها سمنة دى تانى مرة افردها بس دهنتها سمنة
وتعملى كده حوالى 4 او 5 مرات وكل مرة تفرديها وتدهنيها سمنة بالفرشاة بعد ماتقعد فى التلاجة ساعة او اكتر وتلفيها على شكل اسطوانة وتدخليها التلاجة المرة الاولى بس اللى بنفرشها دقيق وممكن متعمليش كده اول مرة وكل مرة تدهنيها سمنة انا بحب اعمل كده عشان لو العجينة طرية تتماسك خلاص دخلنا وفردناها 5 مرات او اكتر نطلعها ونقسم الاسطوانة على اربعة
وكل جزء من ده نقسمه تانى
ناخد كل جزء من ده ونفرده بالنشابة
وتقطعيه بالشكل اللى انتى عايزاه ممكن مستطيل او مربعات او مثلثات
وتكونى مسخنة طاسة او صينية كبيرة فيها زيت وتحطيها فى الزيت شوفو اتنفخت ازاى لما حطتها فى الزيت
ده بعد ماقلبتها
ده دور تانى قلبت شويه منهم والتانيين كانو لسه متحمروش
طبعا بطلعهم بحطه فى السيرب واطلعم على مصفى او ممكن تحطى عليهم سيرب وهنا بعد ماطلعو ورشيت عليهم جوز هند مقادير السيرب كوب ونص ماء كوب سكر نص ليمونة
اللهم آتنا في الدنيا حسنة وفي الآخرة حسنة وقنا عذاب النار . اللهم إني أعوذ بك من الفقر ، والقلة والذلة وأعوذ بك من ان أَظلِم أو أُظلَم . يامقلب القلوب ثبت قلبي على دينك.
موضوع: رد: البغاشة بطعمها الخطير من مطبخ الشيف مونى بالصور
بارك الله تعالى فيك اخي الكريم.......وثقل ميزانك بما تفعله من مجهود في الدعوة لدين الله تعالى تقبل مني مرورا متواضعا وأسأل الله تعالى أن يجازيك علي عملك هذا خير الجزاء.. لك جل تقديري واحترامي